Vitamin K har fået sit navn K for koagulation (størkning af blodet). K-vitamin er vigtigt for blodkoagulation og for knogletæthed. Mangel på K-vitamin fører til øget blødningstendens. K-vitamin er vigtigt for blodkoagulation og for knogletæthed.

Hvordan får du vitamin K, og hvor meget har du brug for?

Gode ​​kilder til vitamin K1 (fyllikinon) er grønne bladgrøntsager, avocado, broccoli, spinat, kål og vegetabilske olier. Højere niveauer af vitamin K2 (menakinon) findes i lever, nyre, kød, mejeriprodukter, kornprodukter, frugt og æggeblommer. Faktorer som dyrkning og opbevaringsbetingelser påvirker indholdet af vitamin K i fødevarer.

Desuden bidrager bakterierne i tarmen med op mod halvdelen af den nødvendige mængde K-vitamin i form af K2-vitamin (Menakinon).

Vitaminet er stabilt over for varme, sollys og luft.

Anbefalet daglig dosis er 1 mikrogram per kilo legemsvægt per dag både for mænd og kvinder.

K-vitaminmangel

Øget tendens til blødning er et symptom på vitamin K-mangel.

Kilde:
https://netdoktor.dk/vitaminer/vitamink.htm 

Mivitotal_vitaminK_800x800.png

Du finder vitamin K i disse produkter