Vitamin B6 er nødvendigt for proteinomsætningen. Det påvirker nervernes og immunsystemets funktion. Vitamin B6 medvirker også til dannelsen af røde blodlegemer. B6 fungerer som hjælpeenzym i kroppen af betydning for opbygning og omdannelse af proteinets enkeltdele (aminosyrer). Herved får vitaminet betydning for kroppens vækst og vedligeholdelse.

Hvordan får du vitamin B6, og hvor meget har du brug for?

Vitamin B6 findes i animalske fødevarer som fjerkræ, kød, æg, mejeriprodukter og pølser. Det er i disse fødevarer, at de højeste niveauer af vitamin B6 findes. Andre kilder som korn, bær, brød og kartofler indeholder også vitamin B6.

Det er vigtigt at få dette vitamin. Hvis du ikke spiser mejeriprodukter, skal du finde en anden kilde. Fuldkornsbrød, kartofler, grønne bladgrøntsager, morgenmadsprodukter med fuldkorn, bælgfrugter, frugt, bær, hvedekim, mandler og sesamfrø er alternative kilder.

Den anbefalede daglige dosis angives til at være cirka 1,2 milligram per dag for kvinder og 1,5 milligram per dag for mænd.

Vitamin B6-mangel

Hudforandringer er symptomer på vitamin B6-mangel. Anæmi (blodmangel) og kramper af samme type som ses ved epileptiske anfald er også forekommende symptomer.

Kilde:
https://netdoktor.dk/vitaminer/vitaminb6.htm

Mivitotal_vitaminB6_800x800.png

Du finder Vitamin B6 i disse produkter