Riboflavin - vitamin B2 er vigtigt for kroppens nedbrydning af protein, kulhydrater og fedt. Det bidrager også til den normale funktion af nervesystemet, huden og produktionen af ​​vores røde blodlegemer. Vitaminet beskytter cellerne mod oxidativ stress og fungerer som en antioxidant.

Hvordan får du riboflavin, og hvor meget har du brug for?

For vegetarer er bælgfrugter, fuldkorn og grønne bladgrøntsager gode kilder til riboflavin. Havre-, soja- og risdrikke kan være beriget med riboflavin. Fjerkræ, æg, kød, indmad, mælk og mejeriprodukter er fødevarer, der indeholder riboflavin.

Anbefalet daglig indtagelse fra kosten er 1,7 milligram og 1,3 milligram for henholdsvis mænd og kvinder. Ældre kan nøjes med 1,5 og 1,2 milligram. Gravide og ammende anbefales til gengæld et indtag på 1,6 og 1,7 milligram per dag.

Der er øget omsætning af vitaminet for eksempel ved sygdom, sportspræstationer, graviditet og amning. Den mængde B2-vitamin, man skal have per dag, afhænger således af hvor meget energi ens krop forbruger.

Mangel på riboflavin

Ved mangel på riboflavin kan man opleve ændringer i slimhinder og hud. Let mangel på vitaminet kan give mathed og træthed.

Ved sværere B2-vitaminmangel kan der optræde betændelseslignende revnedannelse i mundvige og på læber (angulær stomatitis), tungebetændelse med misfarvning af mundslimhinden (glossitis) samt skællende og fedtet hud (Seborré).

Kilde:
https://netdoktor.dk/vitaminer/vitaminb2.htm

Mivitotal_VitaminB12_800x560.jpg

Du finder vitamin B2 i disse produkter